Μαστογραφία

Η μαστογραφία είναι ένα σημαντικό εργαλείο προσυμπτωματικού ελέγχου που χρησιμοποιείται στην έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού. Ο καρκίνος του μαστού είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου για τις γυναίκες. Ο κατάλληλος έλεγχος για αυτή τη θανατηφόρα ασθένεια είναι υψίστης σημασίας.

Μια γυναίκα πρέπει να κάνει την πρώτη της μαστογραφία προληπτικού ελέγχου έως την ηλικία των 40. Οι γυναίκες με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού πρέπει να μιλήσουν με το γιατρό τους για το πότε θα κάνουν την πρώτη τους μαστογραφία και τη συχνότητα των επόμενων. Οι γυναίκες μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο λόγω προσωπικού και οικογενειακού ιστορικού καρκίνου του μαστού, γενετικών μεταλλάξεων και άλλων παραγόντων.

Εάν αισθάνεστε ένα ψηλαφητό εξόγκωμα στο στήθος σας, θα πρέπει να το συζητήσετε με το γιατρό σας το συντομότερο δυνατό.

Τεστ Παπανικολάου (Επιχρισμα)

Το τεστ επιχρίσματος είναι μια εξέταση που διασφαλίζει ότι οι γυναίκες δεν κινδυνεύουν να αναπτύξουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας (λαιμός της μήτρας). Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας (καρκίνος του τραχήλου της μήτρας) είναι ένας από τους πιο συχνούς καρκίνους στις γυναίκες και πολλές γυναίκες μπορεί να τον έχουν αλλά δεν το συνειδητοποιούν για χρόνια. Όσο νωρίτερα τον εντοπίσετε, τόσο πιο εύκολο είναι να αντιμετωπιστεί ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, επομένως είναι σημαντικό να υποβληθείτε σε εξετάσεις.

Οι γυναίκες δεν πρέπει να περιμένουν μέχρι να παρατηρήσουν γυναικολογικά συμπτώματα πριν υποβληθούν σε εξέταση. Ο προληπτικός έλεγχος πρέπει να ξεκινά μόλις μια γυναίκα γίνει σεξουαλικά ενεργή και το αργότερο στην ηλικία των 25 ετών και να επαναλαμβάνεται ετησίως, μέχρι την ηλικία των 65 ετών, εκτός εάν υποδείξει διαφορετικά ο γιατρός σας.

Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας

Osteoporosis causes a decrease in bone mass, often referred to as thinning of the bone. When this occurs, the patient with osteoporosis will have weaker bones and have a higher risk of bone fracture.

Who should have a bone density test?

  • All menopausal women
  • Postmenopausal women who sustain a fracture
  • Women who have one or more risk factors for osteoporosis, such as family history of osteoporosis
  • Women who regularly take cortisone, or thyroid medication.