Η Δρ. Ελισσαίου-Ξενοφώντος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε στην Μαιευτική και Γυναικολογία στο Μακάριο Νοσοκομείο της Λευκωσίας και στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα». Απέκτησε την ειδίκευση της στην Αθήνα το 1997, ενώ το 1998 εργάστηκε ως συνεργάτης ερευνητής μαζί με τον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη στο Harris Birthright Center for Foetal Medicine του Kings College Hospital στο Λονδίνο. Η Δρ. Ελισσαίου-Ξενοφώντος εντάχθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Μητέρα και Παιδί το 1998.

Έχοντας βιώσει η ίδια 3 φορές την εμπειρία του φυσιολογικού τοκετού τον υποστηρίζει απόλυτα και για αυτό ενθαρρύνει τις έγκυες της με συνεχή υποστήριξη αλλά και μέσα από τα μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής και τα ειδικά σεμινάρια που προσφέρονται στο Ιατρικό Κέντρο Μητέρα και Παιδί να βιώσουν αυτή την εμπειρία. Επίσης υποστηρίζει τον φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική τομή (VBAC).

Με τη βοήθεια υπερσύγχρονων μηχανημάτων ασχολείται με την διενέργεια τρισδιάστατου (3D) και τετραδιάστατου (4D) υπερηχογραφήματος τόσο στην Μαιευτική όσο και στην Γυναικολογία. Επίσης αναλαμβάνει περιπτώσεις γυναικών με επαναλαμβανόμενες αποβολές καθώς και κυήσεις υψηλού κινδύνου.

Κάτι καινούριο που έχει έρθει στο Ιατρικό Κέντρο Μητέρα και Παιδί είναι το Mona Lisa laser και η Δρ. Ελισσαίου ασχολείται με όλες τις εφαρμογές του στην Γυναικολογία (κολπική ξηρότητα, ορισμένες μορφές ακράτειας ούρων, λεύκανση της περιοχής του αιδοίου, αφαίρεση κονδυλωμάτων, πλαστική χειλέων αιδοίου, κ.α)

Η Δρ. Ελισσαίου είναι συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας από το 2014 και έχει προαχθεί σε Κλινικό Βοηθό Καθηγητή (Clinical Assistant Professor). Μόλις πρόσφατα, το 2022, ολοκλήρωσε με άριστα το μεταπτυχιακό της στη Βιοηθική-Ιατρική Ηθική από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και έγινε κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «Magister Artium-Βιοηθική-Ιατρική Ηθική (Βιοηθική)».

Πληροφορίες

ΕιδικότηταΜαιευτήρας Χειρούργος Γυναικολόγος
ΠτυχίοΙατρικής