Η μονάδα φυσιοθεραπείας και ευεξίας είναι ένα εξειδικευμένο κέντρο παροχής φροντίδας και υποστήριξης για γυναίκες πριν και μετά την εγκυμοσύνη.
Η φυσιοθεραπεία χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία ασθενών με πόνο, δυσκαμψία, μυϊκή αδυναμία, αστάθεια και μειωμένη κινητικότητα μετά από έναν τραυματισμό ή λόγω μιας χρόνιας ασθένειας όπως η αρθρίτιδα. Το σώμα της γυναίκας περνάει μέσα από τεράστιες αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συνολική καθημερινή λειτουργία σας. Σε πολλές περιπτώσεις, η αίσθηση της δυσφορίας στην εγκυμοσύνη είναι μια φυσιολογική και αποδεκτή διαδικασία. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από αυτό και η φυσική θεραπεία για να ανακουφίσει την ταλαιπωρία που βιώνετε μπορεί να βοηθήσει και να προετοιμάσει το σώμα σας για ευκολότερο τοκετό και διαδικασία ανάρρωσης.

Όσο προχωράει η εγκυμοσύνη και αυξάνεται το βάρος του μωρού, μπορεί να εμφανιστούν άλλα προβλήματα. Είναι μια μεταβαλλόμενη διαδικασία. Με τη χρήση ειδικών τεχνικών διαχείρισης κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη, η φυσιοθεραπεία και το πιλάτες μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από πολλά προβλήματα που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, ενώ μπορεί να συμβάλει και στην επιτάχυνση της διαδικασίας αποκατάστασης. Με τη σωστή προσέγγιση στην εγκυμοσύνη, η μητέρα διασφαλίζει ότι δε θα υποφέρει από πόνο σχετικό με την κύηση ή με προβλήματα στους μύες του πυελικού εδάφους για χρόνια μετά από τη γέννα.

Η ομάδα των ειδικών φυσιοθεραπευτών θα αξιολογήσει, συζητήσει και ενδεχομένως να επιλέξει την κατάλληλη θεραπεία, ανάλογα με την κατάστασή σας και τους λειτουργικούς σας στόχους.

Πιλάτες για εγκύους

Το πιλάτες για εγκύους είναι η πιο ασφαλής μέθοδος γυμναστικής κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της κύησης. Ενισχύοντας τους βασικούς κοιλιακούς μύες όσο και τους μύες του πυελικού εδάφους, προετοιμάζει το σώμα για μια ομαλή προγεννητική φάση και γέννα. Οι ειδικοί δάσκαλοι πιλάτες στο Κέντρο μας μπορούν να βοηθήσουν ώστε να κάνουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία ένα ταξίδι ενδυνάμωσης του μυαλού όσο και του σώματος.
Mερικά από τα οφέλη από την ενασχόληση με το πιλάτες είναι τα ακόλουθα:

  • Βοηθά στη διατήρηση και τη βελτίωση της κατάστασης των κοιλιακών μυών
  • Ενισχύει τους μυς του πυελικού εδάφους
  • Ανακουφίζει πίεση στις αρθρώσεις
  • Χτίζει βασικούς μύες για γρήγορη ανάρρωση
  • Αυξάνει την ενέργεια
  • Μειώνει το άγχος
  • Βελτιώνει τον ύπνο
  • Μειώνει την οσφυαλγία
  • Βελτιώνει την κυκλοφορία
Προγεννητικά μαθήματα

Τα προγεννητικά μαθήματα μπορούν να βοηθήσουν εσάς και τον σύντροφο σας να προετοιμαστείτε για τον τοκετό, τη γέννηση και τα αρχικά στάδια της μητρότητας και πατρότητας. Ορισμένα μαθήματα επικεντρώνονται στον τοκετό και τη γέννηση, ενώ άλλα σας καθοδηγούν μέσα από την προχωρημένη εγκυμοσύνη και τη ζωή με ένα νεογέννητο μωρό. Προσφέρουμε πρόγραμμα 5 μαθημάτων για όσους θα γίνουν πρώτη φορά γονείς και πρόγραμμα 3 μαθημάτων επανεκπαίδευσης για πολύτεκνους γονείς.

Βρεφικό μασάζ

Το βρεφικό μασάζ είναι μια από τις πολλές αρχαίες παραδόσεις που μπορούν να βοηθήσουν τις νέες μητέρες να προσφέρουν στο βρέφος τους το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή. Το βρεφικό μασάζ προάγει την υγεία και το αίσθημα ασφάλειας που όλα τα μωρά αναζητούν. Τα μακροχρόνια οφέλη του βρεφικού μασάζ είναι πολλαπλά. Τα άμεσα οφέλη από το τακτικό βρεφικό μασάζ περιλαμβάνουν την αισθητή βελτίωση της διάρκειας και ποιότητας του ύπνου του βρέφους, βελτιωμένη κυκλοφορία, υγιέστερο μυϊκό τόνο και αίσθηση βαθιάς χαλάρωσης. Επιπλέον, η συμβολή του στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του κολικού και άλλων πεπτικών παθήσεων είναι ευρέως γνωστή. Το βρεφικό μασάζ παρέχει μια υπέροχη αίσθηση ηρεμίας στο βρέφος, μέσω της μείωσης ορμονών που προκαλούν στρες.

*Τα μαθήματα βρεφικού μασάζ που προσφέρουμε παραδίδονται από το IAIM Certified Instructors of Infant Massage. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή για κρατήσεις, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την Αθηνά Πατσαλίδου στο +35799606513 ή athalex@cytanet.com.cy