Ως η μεγαλύτερη ιδιωτική μαιευτική κλινική στην Κύπρο αφοσιωμένη  εξ ολοκλήρου στη φροντίδα των γυναικών και των παιδιών, κατανοούμε πλήρως τις ευαισθησίες που υπάρχουν στην αναζήτηση θεραπειών για τις πολυπλοκότητες της υγείας των γυναικών.

Με την εξέλιξη της ιατρικής, η πλειοψηφία του συνόλου των γυναικολογικών επεμβάσεων γίνεται λαπαροσκοπικά. Η λαπαροσκοπική χειρουργική εκτελείται με τη χρήση εργαλείου που ονομάζεται λαπαροσκόπιο, το οποίο επιτρέπει στον γιατρό σας να δει και να χειρουργήσει στον κοιλιακό σας χώρο, χωρίς να χρειάζεται τομή. Εξειδικευμένα χειρουργικά εργαλεία εισάγονται στη σωματική κοιλότητα μέσω δυο ή τριών μικρών οπών στην κοιλιακή χώρα. Με τις λαπαροσκοπικές τεχνικές επιτυγχάνεται η ελαχιστοποίηση του χειρουργικού τραύματος και της βλάβης στους ιστούς του σώματος. Αυτό συνεπάγει λιγότερες μέρες περίθαλψης στην κλινική και πολύ λιγότερο πόνο κατά την ανάρρωση. Σε πολλές περιπτώσεις οι ασθενείς επιστρέφουν στο σπίτι τους την ίδια κιόλας μέρα ή την επόμενη.

Η ομάδα των έμπειρων λαπαροσκοπικών χειρούργων μας είναι εδώ για να απαντήσουν σε όλα σας τα ερωτήματα και να εξηγήσουν το εύρος των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η λαπαροσκοπική επέμβαση. Πρόσφατα, το Ιατρικό Κέντρο επένδυσε στην λαπαροσκοπική μας μονάδα, τόσο στην τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας HD όσο και σε προηγμένα λαπαροσκοπικά εργαλεία.

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται συμπεριλαμβάνουν:

Λαπαροσκοπική Χειρουργική

Η λαπαροσκόπηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάγνωση, θεραπεία ή και τα δυο, ενώ η διαγνωστική διαδικασία μπορεί να μετατραπεί σε χειρουργική διαδικασία αν χρειαστεί. Ο ανεξήγητος πυελικός πόνος, η υπογονιμότητα και το ιστορικό πυελικής φλεγμονής, μεταξύ άλλων, μπορούν να οδηγήσουν στην ανάγκη για λαπαροσκοπική διάγνωση.

Μέθοδοι λαπαροσκοπικής θεραπείας περιλαμβάνουν:

  • Υστερεκτομή (ολική αφαίρεση της μήτρας)
  • Αφαίρεση ιστών ενδομητρίου (θεραπεία ενδομητρίωσης)
  • Αφαίρεση ωοθηκικών κύστεων
  • Αφαίρεση ινομυωμάτων
  • Αφαίρεση συμφύσεων
Υστεροσκόπηση

Η υστεροσκόπηση είναι μια μέθοδος εξέτασης της ενδομητρικής κοιλότητας (εσωτερικό της μήτρας), με τη χρήση ενός λεπτού σωλήνα με τηλεσκόπιο που ονομάζεται υστεροσκόπιο.

Διαγνωστική υστεροσκόπηση Γίνεται για να διερευνήσει τυχόν ανωμαλιών της μήτρας και να εντοπίσει τι προκαλεί τα συμπτώματα που βιώνετε.

Χειρουργική υστεροσκόπηση Όταν η υστεροσκόπηση συμπεριλαμβάνει επιπρόσθετη διαδικασία. Αυτό συνήθως σημαίνει τη λήψη βιοψίας (λήψη μικρού δείγματος ιστού για εξέταση), ή την αφαίρεση πολύποδα, ινομυώματος, εξαίρεση των ενδομήτριων διαφραγμάτων, ή πλήρη αφαίρεση των ενδομητρίου, κτλ.

Πληροφορίες

ΦωτογραφίεςRoom1
Maternity2