Το «Ιατρικό Κέντρο Μητέρα και Παιδί» καλωσόρισε το πρώτο κλάμα μίας νέας ζωής πριν από 40 ολόκληρα χρόνια. Τότε που η «Κλινική Παπαγεωργίου και Παπαπέτρου» στεγαζόταν στο κέντρο της Λευκωσίας και συγκεκριμένα στην οδό Στασικράτους. Σε αυτές τις τέσσερις δεκαετίες, συνέχισε να κάνει αυτό που αγαπάει, φέρνοντας στον κόσμο περισσότερα από 18.000 νεογνά και δημιουργώντας μαγικές στιγμές για νέους γονείς και τις οικογένειες τους. Πρώτιστο μέλημά της κλινικής, η παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικής περίθαλψης, σε ένα ήρεμο και άνετο περιβάλλον. Γεγονός που την ανέδειξε σε εθνικό επίπεδο, με τη φήμη της να εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Κύπρο για την εξαιρετικής ποιότητας φροντίδα που προσφέρει.

Το 2000, η κλινική μετονομάστηκε σε «Ιατρικό Κέντρο Μητέρα και Παιδί» και έγινε η μεγαλύτερη ιδιωτική μαιευτική κλινική στην Κύπρο, με γύρω στις 1.000 γεννήσεις ετησίως. Πιστοί στο όραμα και τις αξίες της, η άρτια στελεχωμένη ομάδα του Ιατρικού Κέντρου, από το ιατρικό μέχρι το νοσηλευτικό και άλλο κλινικό προσωπικό, παρέμεινε προσηλωμένη στην παροχή της καλύτερης φροντίδας και προσωπικής προσοχής στους ασθενείς της.

Το ξεκίνημα στην Οδό Στασικράτους
Τα πρώτα βήματα της «Κλινικής Παπαγεωργίου και Παπαπέτρου» έγιναν το 1982, στην οδό
Στασικράτους στη Λευκωσία, με την παροχή υπηρεσιών εξωνοσοκομειακής και ενδονοσοκομειακής περίθαλψης. Οι Δρ. Παπαγεωργίου και Δρ. Παπαπέτρου παρείχαν εξειδικευμένες υπηρεσίες Μαιευτικής & Γυναικολογίας, με την υποστήριξη της αναισθησιολόγου και παιδιάτρου Δρος Μπόικας Παπαγεωργίου και της γενικής ιατρού Δρος Ούτας Παπαπέτρου.
Με έμφαση στην άριστη εξυπηρέτηση και τη δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους ασθενείς, ο όγκος εργασίας αυξήθηκε ραγδαία και η συνεργασία αποδείχθηκε επιτυχής μέσα στα πρώτα κιόλας χρόνια.

Σε συνέχεια της επιτυχίας, το 1987 η κλινική μεταφέρθηκε σε νέες και ειδικά διαμορφωμένες
εγκαταστάσεις στην Οδό Πηνελόπης Δέλτα, κοντά στο πρώην ξενοδοχείο Χίλτον. Η νέα κλινική ήταν ένα διώροφο κτίριο με 18 κλίνες, δύο χειρουργεία, δύο αίθουσες τοκετών, χώρο φυσιοθεραπείας, τέσσερα δωμάτια εξέτασης και χώρους αναμονής.

Η μεγαλύτερη μαιευτική κλινική στην Κύπρο
Με τη συνέχιση της πετυχημένης πορείας, η κλινική επεκτάθηκε σε δύο ακόμη ορόφους το 1990, αυξάνοντας τις κλίνες από 18 σε 34, ενώ προστέθηκαν ακόμη μία χειρουργική αίθουσα καθώς και νέα δωμάτια εξέτασης. Επιπλέον, δημιουργήθηκαν και πέντε πολυτελείς σουίτες στον τελευταίο όροφο.

Η ολοκληρωτική αναβάθμιση της κλινικής, τόσο όσον αφορά τις κτηριακές εγκαταστάσεις όσο και τον ιατρικό εξοπλισμό, ήρθε το 2015, με την αγορά μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας να καθιστούν τον χώρο ως πρωτοποριακό για τον τομέα του. Ιδιαίτερα έμφαση δόθηκε στη διακόσμηση του εσωτερικού του ιατρικού κέντρου με τρόπο που προσδίδει ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στις ανάγκες της κάθε γυναίκας ξεχωριστά ενώ ο σχεδιασμός ολοκληρώθηκε με τρόπο που να καθιστά τις εγκαταστάσεις λειτουργικές και υγιείς. Προς αυτή την κατεύθυνση, δημιουργήθηκαν ευρύχωροι χώροι και χρησιμοποιήθηκαν καινοτόμα υλικά. Στοιχεία τα οποία συνθέτουν ένα ασφαλές και ανθρωποκεντρικό περιβάλλον όχι μόνο για τους ασθενείς αλλά και τις οικογένειές τους.

Παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών
To «Ιατρικό Κέντρο Μητέρα και Παιδί» προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που χρειάζεται μια γυναίκα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της, δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια και την ποιότητα. Ταυτόχρονα, μέσα από την παροχή κορυφαίων μαιευτικών υπηρεσιών, το ιατρικό κέντρο διασφαλίζει ότι η εμπειρία του τοκετού είναι μοναδική, για την κάθε μητέρα ξεχωριστά. Στόχος, να τοποθετηθεί η γυναίκα στο επίκεντρο της δικής της μαιευτικής φροντίδας και να ενδυναμωθεί για να πάρει τις δικές της αποφάσεις για το πώς επιθυμεί να φέρει στον κόσμο το παιδάκι της, πάντα με γνώμονα την παροχή μέγιστης ποιότητας υγειονομικής περίθαλψης και ασφάλειας.

Κατά την διάρκεια της παραμονής, το προσωπικό του Κέντρου υποστηρίζει τους νέους γονείς να μάθουν πώς να περιποιούνται και να φροντίζουν το νέο μέλος της οικογένειάς του. Μεγάλη σημασία έχει και η επιλογή για “rooming-in” του νεογνού. Η μητέρα έχει την υποστήριξη που χρειάζεται και λαμβάνει όλες τις απαραίτητες και χρήσιμες πληροφορίες ώστε να πετύχει μια δύσκολη (στην αρχή), αλλά συνάμα ευχάριστη διαδικασία θηλασμού. Η υποστήριξη για τον θηλασμό είναι 24ωρη και με σεβασμό στις επιθυμίες της μητέρας ενώ η παροχή βοήθειας και υποστήριξης συνεχίζεται και μετά την αναχώρησή της από το μαιευτήριο.

Παρέχεται επίσης ενημέρωση για τα οφέλη των ασκήσεων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πώς μπορεί να βοηθηθεί η εγκυμονούσα, προετοιμάζοντας το σώμα της, μέσα από σειρά ασκήσεων όπως γιόγκα, πιλάτες, χορό κ.α.

Η ψυχολογική στήριξη κρίνεται επίσης ως υψίστης σημασίας για μια νέα μητέρα, με την επιστημονική ομάδα του «Ιατρικού Κέντρου Μητέρα και Παιδί» να υιοθετεί ένα βιοψυχοκοινωνικό φακό κατανόησης και χειρισμού των δυσκολιών που παρουσιάζονται, σχεδιάζοντας εξιδεικευμένες παρεμβάσεις που ανταποκρίνονται στις ατομικές ανάγκες των εγκύων και των ασθενών. Η εγκυμοσύνη είναι μια πολύ σημαντική περίοδος για τις μέλλουσες μητέρες. Πολλές φορές όμως η πραγματικότητα διαφέρει από την ιδανική εικόνα, καθώς υπάρχουν έντονες ορμονικές αλλαγές και μεταβάσεις σε διάφορα μέτωπα. Για αυτό
τον λόγο πολλά ζευγάρια χρειάζονται συναισθηματική και ψυχολογική στήριξη.

Συνέχεια στην παράδοση, ξεκάθαρο όραμα
Το «Ιατρικό Κέντρο Μητέρα και Παιδί» έχει καθιερωθεί ως ένας μοναδικός χώρος, με εξειδικευμένο προσωπικό, έτοιμο να παρέχει την υψηλής ποιότητας φροντίδα και άψογη εξυπηρέτηση στους ασθενείς του. Όραμά τους, οι μέλλουσες μητέρες και οι οικογένειές τους να λαμβάνουν πάντοτε, την απαραίτητη στήριξη και ασφαλή φροντίδα που χρειάζονται, στο ομορφότερο ταξίδι της ζωής τους. Το Ιατρικό Κέντρο πάντα θα βρίσκετε δίπλα τους, με αγάπη, σεβασμό και αφοσίωση στις ανάγκες τους.